road-traffic

Karakteristieken en nut van DRIP in het beheren van Nederlands verkeer

Voor vele landen in verkeer een groot probleem. Mensen zitten uren vast in files en zijn vaak te laat op het werk. Files zorgen ervoor dat de werknemers minder productief zijn en ze verliezen er ook kostbare tijd mee. Als het normaal 30 minuutjes zou duren om van punt A naar punt B te gaan, kan het dankzij een file makkelijk 2 uur duren.
Files zijn irritant en regeringen zoeken manieren om er iets aan te doen. DRIP heeft een voedingsbron, tekstpaneel en zonnepanelen. De tekstpanelen bestaan uit LED’s zodat mensen de tekst makkelijk en duidelijk kunnen lezen.
DRIP wordt gevoed door batterijen en zonnepanelen. DRIP’s worden gemonitord. Het beschikt over een online Track & Trace programma ontwikkelt door TSNED.

Karakteristieken van DRIP

DRIP_op_A13_voor_Kleinpolderplein

Afbeeldingsbron: wikipedia.org

Gebruikers kunnen tekst typen in DRIP. De LED lichten zorgen ervoor dat gebruikers de tekst goed kunnen lezen. Deze lichten passen zich ook aan aan de weersomstandigheden. Dus op een regenachtige dag hoef je je geen zorgen te maken.

De teksten in DRIP zullen altijd heel zichtbaar zijn. Men hoeft zich ook geen zorgen te maken over energieverbruik, aangezien het vooral z’n stroom krijgt uit zonne-energie. DRIP’s zijn milieuvriendelijk. Ze stoten geen CO2 uit of produceren geen geluid.

Gebruik van DRIP

A12_Gouda

Afbeeldingsbron: wikipedia.org

DRIP is ontwikkeld om het verkeer te controleren. Het kan mensen waarschuwen over wegenwerken, het geeft informatie over onvoorziene gebeurtenissen, enz. Zodat mensen hun route kunnen aanpassen. Het doel van DRIP is om het verkeer te optimaliseren en files te verminderen.

Mensen kunnen files ontwijken en een comfortabele rit hebben. Ook zullen ze de reistijd en vertraging kennen.
DRIP maakt gebruik van accurate data. Verschillende algoritmes worden hierbij gebruikt. De route informatie wordt aangepast van zodra de verkeerssituatie wijzigt. Het zorgt er ook voor dat de reiziger op tijd reisadvies krijgt.
DRIP is een zeer nuttige tool om routeinformatie te verkrijgen. Er is een nieuw type DRIP dat je informatie verleend in tekst maar ook onder de vorm van afbeeldingen. Op die manier is de informatie makkelijker te interpreteren voor de gebruiker. Andere landen zouden ook gebruiken moeten maken van zulke tool.