train-road

Dingen die je hoort te weten over het 11e IFAC symposium over controle in transportsystemen

De International Federation of Automatic Control (IFAC) werd in 1957 opgericht. Het handelt over wetenschappelijke en ingenieursgenootschappen die zich zorgen maken over automatische controle. In 2006 werd het IFAC symposium over controle in transportsystemen voor de 11e keer gehouden.

Het begon in 1970 in Versailles, in Frankrijk. Het werd hierna in verschillende landen gehouden. Het onderwerp was zo belangrijk dat zelfs na al die jaren, mensen nog altijd meningen erover geven. Met zoveel verkeer op de baan, is het noodzakelijk dat we een oplossing vinden om het verkeer te controleren.

Ongeveer 130 papers werden voor het evenement ingediend en uiteindelijk werden 112 papers geselecteerd voor presentatie op het symposium. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod.

Er namen ongeveer 130 onderzoekers van 22 verschillende landen deel aan het evenement. Er werden dan ook vele ideeën uitgewisseld tussen wetenschappers, consultants, technici,… Dit onderzoeksveld is zeer uitdagend. In deze sector zijn er dringend nieuwe ontwikkelingen nodig. Momenteel zijn veiligheid en klimaatsfactoren de belangrijkste punten.

We moeten een manier van transport ontwikkelen dat veilig is en beschermd is tegen ongevallen. Er moeten ook andere soorten veiligheidselementen worden aangebracht om risico op diefstal te verlagen. CO2 uitstoot is een grote kopzorg vanwege de constante stijging van auto’s op de baan. We moeten nadenken over alternatieve bronnen van brandstof om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Hybride of elektrische auto’s kunnen een alternatief bieden, maar er moeten nog meer opties komen. Hoewel er verschillende auto fabrieken zijn die elk jaar nieuwe auto’s uitbrengen, is de vraag naar auto’s nog steeds hoger dan het aanbod. Er moeten in dit gebied innovaties komen die kunnen omgaan met de klimaatsveranderingen.

Door deel te nemen aan dit symposium, delen wetenschappers en onderzoekers hun kennis en zo leren ze over die nieuwste ontwikkelingen in de transport sector. Ze hebben hun visies gedeeld over het gebruiken van een controle systeem in elke vorm van transport.

De besprekingen helpen onderzoekers en wetenschappers om nieuwe ideeën te ontwikkelen. We zullen ongetwijfeld verbetering zien in ons transport in de nabije toekomst.