man-driving-road

10 interessante kenmerken van moderne auto’s

Wanneer je een moderne auto van dichtbij bekijkt, realiseer je je hoe geavanceerd onze technologie is geworden. Moderne auto’s hebben alle nodige kenmerken voor veilige en comfortabele ritjes. Je zult versteld staan hoe geavanceerd precies technologie is geworden. Hier vindt je enkele interessante kenmerken.

Chauffeur score

De Buick LaCrosse uit 2017 heeft een nieuw kenmerk dat heel handig is voor de veiligheid te garanderen. De auto beschikt namelijk over een systeem dat de chauffeur een score geeft die afhangt van de manier waarop er wordt gereden. Als de score hoog is, zal je autoverzekering minder duur worden. De score hangt voornamelijk af van hoe je accelereert en hoe je remt.

Niet meer in slaap vallen

De nieuwe Honda CR-V heft een Driver Attention Monitor. Deze monitor voelt wanneer je in slaap zal gaan vallen door onregelmatige bewegingen vast te stellen. Hierdoor weet je wanneer je moet stoppen om even een dutje te doen.

Verkeerslicht informatie

Wachten op het licht om op groen te springen kan heel irritant zijn. In de Audi Q7, is er ingebouwde technologie die je verteld wanneer het licht op groen zal springen.

Ingebouwde Wi-Fi hotspots

In GMC, Chevrolet en Buick auto’s vindt je tegenwoordig ingebouwde Wi-Fi hotspots. Dit zorgt ervoor dat je geconnecteerd blijft zelfs wanneer je aan het rijden bent. Zo kan je makkelijk je gsm of tablet gebruiken.

Koffers die automatisch openen

Als je naar de supermarkt gaat, kunnen je handen soms zo vol zitten dat je de koffer niet open krijgt. De Kia Sedona uit 2015 beschikt over een functie die automatisch de koffer voor je opent wanneer het de Smart Key in je zak detecteert.

Hydrofobe ramen

Kia en andere merken hebben nu auto’s op de markt met hydrofobe ramen. Deze ramen hebben een speciale laag over het glas dat ervoor zorgt dat regen niet meer aan het glas blijft hangen.

Ingebouwde stofzuiger

We eten en drinken af en toe wel eens in de auto. Terwijl je beweegt kan het voedsel of de drank omver gestoten worden en je auto op die manier besmeuren. De Honda Odyssey uit 2015 beschikt over een stofzuiger zodat je meteen je auto kan proper maken.

Massage optie

De Kia Sedona uit 2015 heeft de optie om zetels op te warmen of af te koelen. De Mercedes-Benz S-klasse biedt een beter kenmerk. De stoel heeft zes massage standen, zodat je kan genieten van een goede massage tijdens het rijden. Je voelt je dan relaxed en comfortabel.

GPS die gepaste routes geeft

Niemand vindt files leuk. Wanneer op de baan bent, kan je terecht komen op een baan die vel te druk is, of je komt terecht in het midden van wegenwerken.

Het nieuwste GPS systeem heeft een real-time traffic functie, het laat je weten wat de beste route is om je naar je bestemming te brengen. Het houdt rekening met ongevallen, weersomstandigheden, wegenwerken, files enz. Voordat het beslist wat de beste route is.

Automatische remmen

De Honda Accord uit 2015 heeft een vibrator onder de stoel zitten die automatisch geactiveerd wordt wanneer je iets gaat raken. De Subaru Outback uit 2015 heeft een automatisch remsysteem dat je tot stilstand brengt alvorens je een ongeluk begaat.

Deze kenmerken zijn heel interessant en maken autorijden veel veiliger. In de toekomst zullen we ongetwijfeld nog meer interessante kenmerken ontdekken die onze reis op de baan nog meer comfortabel zullen maken.

advice-auto-safetyfeatures

Afbeeldingsbron: usaa.com