electric-cars-charging

5 tips om de ecologische voetafdruk te verlagen

De mens heeft een zekere ecologische voetafdruk. Transport is de grootste bron van CO2 uitstoot. De privé auto is de grootste vervuiler. Om CO2 uitstoot te verminderen, zou men betere vormen van transport moeten kiezen. Hier vindt je enkele opties.

Rijd met de juiste auto

car-exhaust

De meeste auto’s op straat verbruiken benzine. Het draagt bij aan de ecologische voetafdruk. Gemiddeld zorgt een auto elk jaar voor 6 à 9 ton CO2.

Je moet dus de juiste auto kiezen. Wanneer je moet beslissen welke je auto ja gaat aanschaffen, kies dan diegene die het minst vervuilend is.

Elektrische auto’s

electric-car

Elektrische auto’s hebben een veel lageren invloed op de ecologische voetafdruk. Men kan elektrische voertuigen al vinden op de markt en velen hebben er al eentje gekocht. Enkel de batterijkost is een beetje aan de hoge kant. Maar, men probeert meer betaalbare opties uit.

Regeringen moeten het initiatief nemen om de aankoop van elektrische voertuigen aan te moedigen. Elektrische voertuigen verlagen niet alleen de ecologische voetafdruk maar besparen ook veel geld op lange termijn.

Ecologisch rijden

driving-slow

Je zou op zo een manier moeten leren rijden die het minst vervuilend is voor het milieu. Gas geven en bruusk remmen verbruiken brandstof. Je moet met je auto op regelmatige basis langs de garage gaan voor een check-up. Je zou ook regelmatig moeten nakijken of de bandenspanning correct is en de luchtfilter proper is.

Gebruik het openbaar vervoer

public-transport

Probeer te vermijden om de auto te nemen. Neem het openbaar vervoer in de plaats. Deze stoten minder CO2 uit. Met minder auto’s op de baan , is de ecologische voetafdruk automatisch kleiner.

Carpoolen is ook nog een optie, hierbij kies je ervoor om je auto te delen met anderen. Dit vermindert ook het aantal auto’s op de baan.

Fietsen en stappen

cycling-city

Voor korte afstanden, neem je de fiets of ga je best te voet. Op deze manier verlaag je je ecologische voetafdruk. Fietsen en wandelen hebben ook een ander groot voordeel. Fysieke activiteit is goed voor de gezondheid.

Je vermijdt zo ook files en je spaart geld uit op brandstof. Er is ook geen overlast door geluid en je levert een positieve bijdrage aan het klimaat.

We moeten onmiddellijk stappen ondernemen om onze ecologische voetafdruk te verminderen alsook de uitstoot va voertuigen. Het heeft een te grote invloed op het milieu en onze gezondheid We moeten milieuvriendelijke voertuigen aanschaffen. We kunnen makkelijk overstappen of hybride auto’s of elektrische auto’s. Waar mogelijk, zouden we best ook gebruik maken van het openbaar vervoer of de fiets nemen.

Wandelen is ook een goede optie voor de gezondheid en het milieu. We moeten andere mensen duidelijk maken hoe slecht Co2 is voor het klimaat.