train-people

7 redenen waarom je het openbaar vervoer moet gebruiken

Je eigen auto hebben is heel makkelijk; je kan over naartoe waar je wil. Maar het kan soms ook druk zijn. Zij die met de auto naar het werk gaan, nemen de druk van verkeersregels, files en ongevallen erbij.

Je kan je reis veel comfortabeler maken door het openbaar te gebruiken. Hier vindt je enkele goede redenen om het openbaar vervoer te gebruiken.

Besparen

Een auto kopen en hem in goede staat houden, kost heel wat geld. Je moet betalen voor de verzekering, brandstof, enz. Je moet ook af en toe met je auto naar de garage voor onderhoud. Elk jaar geven mensen gemiddeld $9000 uit aan auto’s. Als je het openbaar gebruikt, kan je goedkoop reizen en heel wat geld uitsparen.

Milieu

Een auto stoot 3.9 ton CO2 uit elk jaar. Als je de trein neemt, komt dit aantal op 1 ton per jaar. Op die manier verminder je je ecologische voetafdruk aanzienlijk. Je beschermt zo het milieu en gezondheid van je medemens.

Ongevallen

Ongevallen op de weg zorgen voor de meeste doden in vele landen en de meeste van die ongevallen worden veroorzaakt door een auto. Als je het openbaar vervoer gebruikt, vermijdt je ongevallen.

Tijd

Als je met de auto naar het werk gaat, sta je vaak in de file. Wanneer je met de bus gaat, kan je je die tijd evengoed een boek lezen, of naar je favoriete muziek luisteren, je kan zelfs taken voor je werk doen op je laptop.

Mensen ontmoeten

Het leven is zo druk dat we amper tijd hebben om met andere mensen om te gaan. Door het openbaar vervoer te nemen, krijg je de kans om met anderen mensen te praten.

Nieuwe plekken ontdekken

Als je met je eigen auto rijdt, moet je je op de weg concentreren. Je krijgt niet de kans om eens rondom jou te kijken. Als je met de bus of trein reist, krijg je die kans juist wel.

Vertrouwen opbouwen

Openbaar vervoer beschikt over makkelijk leesbare kaarten en met kleuren gecodeerde routes. Wanneer je in Londen met de metro reist, zul je er een kaart bij moeten nemen om te bekijken waar je moet uitstappen en op welke metro je moet overstappen, enz. De weg vinden met een kaart zorgt voor vertrouwen. Je zult zo overal naartoe kunnen reizen zonder te twijfelen.

Andere transportopties zoals carpoolen, taxi, enz. Worden vandaag de dag meer populair. Mensen zijn bezorgd over het milieu en willen hun ecologische voetafdruk verlagen. Voor korte afstanden zou je best de fiets nemen of kan je te voet gaan. Best neem je ook vaker het openbaar vervoer en bespaar op die manier ook geld.

public-transport-benefits

Afbeeldingsbron: creditdonkey.com